NICOLAS CHUTHER

Egy 2005 éves vámpír életének legendája.

 

Egy városbéli látogatása folytán megismerte Paris Skyle-t és Khledon Lurt-ot. A Herceg és barátja elmesélte neki, hogy létezik egy Vámpírok Hegye elnevezésű hely és, hogy ők épp oda tartanak. Az az otthonuk, és nagyon szívesen magukkal viszik őt, de ő félt, hogy netán csőbehúzzák. Paris és Khledon elmesélte neki hogyan és mikor lettek ők vámpírok, hogy Paris uralkodó a Hegyen ő az egyik rangidős Herceg, és 5 évig kóboroltak együtt, hogy elnyerjék a vámpír bizalmát. Majd ők visszatértek a hegyre mert hívta őket a szükség, akinek neve Desmond Tiny. Mikor ők visszatértek a hegyre és elmesélték miért késlekedtek, milyen vámpírral találkoztak, Mr. Tiny-nek felcsillant a szeme. A rég keresett vámpírkája meglett... A legenda, miszerint Mr. Tiny alkotta a vámpírokat és az a részlete, hogy Nicolas törzse volt az akit a legjobban szeretett és ő volt az egyedüli aki még életben van közülük, csábította Tinyt. Miután tudatta a vámpírokkal az üzenetét a jövővel kapcsolatban és azzal, hogy a vámpírok esküdt ellenségei a Vérszipolyok új erőre kapnak majd mert eljön egy olyan ember aki majd a főnökségükbe áll, aki az Uruk lesz. A Vérszipolyok Ura. A Sötétség Fejedelme. Aki halált hoz minden élő vámpírra és kipusztítja a vámpírok nemzettségét. Mr. Tiny otthagyta a vámpírokat, hadd rágódjanak a jövőn és elment, hogy megkeresse, Nicolas-t. Mielőtt megtalálhatta volna Nicolas megismerkedett egy lánnyal. Egy vámpírlánnyal. Lisbeth Sharow-al. Egy erdőben találkoztak, mikor Nicolas egy farkas-barátjával vándorolt, járta az erdőt. (A farkasok nem támadják meg a vámpírokat, kezes kiskutyaként viselkednek velük szemben. Ott talált rá egy egy elhagyatott, erdei temetőben. Friss vámpír volt ekkor a lány még. Az elvesztett családját siratta. Nicolas ételt szerzett neki, italt, takarót, és meleg vért. A lány megköszönte mindezt és hálás volt érte Nicolas-nak. A lánynak megtetszett a fiú. Nagyon! Megkérte hadd maradjon mellette, Nicolasnak is tetszett Lisbeth , így hát együtt maradtak. Sokmindenre megtanította a lányt, vadászni, mászni, életben maradni. Mikor a suhanásra akarta megtanítani nem sikerült Lisbeth-nek. Nem értették miért lehet. Majd a lány elmondta, hogy ő csak félvámpír. Talán ez lehet az oka. Ez volt. Nicolas megkérdezte mindörökké az akar-e maradni. A lány azt mondta nem, de egy kicsit még igen. 

 favole-victoria-frances-1769124-400-285.jpg

A találkozásuk pillanata

Nicolas egy kicsit boldogabb lett, egy hangyányit úgy érezte újra "él". Majd kb 2-3 év múlva Mr. Tiny találkozott Nicolassal. Beszélgettek, majd Nicolas úgy döntött elhagyja Lisbeth-et és Desmond-al tart. Fájt a szíve Lisbeth után de hamar túltett rajta. 10 évig együt vándoroltak, Destiny (végzet) megígérte neki, hogy 5 év múlva visszatér és megtanítja mindenre. Ez is történt. Abban az 5 évben egy fogadóban dolgozott, segített a csapolásban, takarított és barátkozott. Mikor egyszer egy különleges vendég érkezett a fogadóba, akit senki nem akart kiszolgálni, őt küldték. Desmond Tiny volt az. Megmondta, hogy eljott érte és ahogy megígérte megtanítja mindenre.

- És akkor legyőzhetetlen leszek? - Kérdezte Nick.

- Igen.

- Soha nem akarok meghalni. Mindíg is féltem a haláltól. Attól, hogy mi lehet utána. - nézte az asztalt szégyenlősen.

- Soha nem kell megtudnod Ifjú Chuther. Ha megtanítalak képes vagy visszajönni a halálból is. - mondta, az utolsó szavakat már a söröskorsó fenekének címezve. 

- Mit mondott? Úgy érti... Meghalok, aztán visszajövök a halálból? 

- Úgy. Ő Harkat Mulds. Egyszer már meghalt. A szellemvilágból tért vissza közénk.

- Meg akarom tanulni. - Elszántság csillant a szemében. 

-  Ez a képesség a véredben van. Nem én fogom neked megtanítani.

- Hogy kell majd csinálnom? - kérdezte.

- A halál után majd magadtól is rájössz! Most pedig induljunk. - majd minden köszönés és búcsú nélkül elmentek. 

 desmond-tiny-cirque-du-freak-8616230-578-229.jpg

Desmond sokmindenre megtanította. Nicolas legyőzhetetlennek érezte magát. És az is volt... Majd pedig, 1500-ban csatlakozott pár vámpíírhoz akik a Vámpírok Hegyére tartottak. Mikor megérkezett, ugyan túlélte az utat, de nem fogadták őt akkora örömmel mint azt ő gondolta. Azt mondták neki, csak akkor tartozhat közéjük, ha - hozzám hasonlóan - teljesíti az Avatási Próbákat. Nem tudta ez pontosan mit is jelent ezért rábólintott. Mint annak idelyén én magam is. Csakhogy neki nem 5, vagy 15, esetleg 20, hanem 62 próbatételt kellett kiállnia. És ki is állta. Megcsinálta mert megkellett neki, ha életben akart maradni. Ő hozta be a köztudatba a halál érintését, miután első róbája előtt azt mutatta magán és mondta mindenkinek "A halálban is légy győzedelmes" Ez azóta elterjedt és még a vérszipolyok is használják. Mivel mindenki hatalmas meglepetésére kiállta a próbákat azt mondták neki, nagyon rülnének, ha tábornokként dolgozna a hegyen. Ő elfogadta az állást. A hegyen munkálkodott, dolgozott, majd elhagyta a hegyet és egy vérszipoly után kémkedett. 1800-ban kézrekerítette a vérszipolyt aki 7 vámpír haláláért volt felelős. Mikor visszatért a hegyre és elmesélte miken ment át, megszavazták, egyhangúan, hogy Herceg lehessen. Majd megismerkedett Seba Nile-el és tanoncával Larten Crepsley-vel, akik ekkor érkeztek vissza a hegyre, és még sok-sok barátot szerzett ott a Hegyen. 100 évig volt herceg. De mindez nem volt számára olyan mint másoknak. Képes volt lemondani róla, Mika Ver Leth jóvoltára. Még hercegsége alatt érkezett valaki a hegy oltalmába akit ismert. Lisbeth. Találkoztak és mostmár nem engedték el egymást. Örök hűséget fogadtak a Hegyben. A lakodalmoban mindenki ott volt. Együtt éltek boldogan.

victoria-frances-3.jpg

970812594_small.jpg

Lisbeth-en kívül még egy nő élt örökösen a hegyen, Larten felesége, Arra Sails. Egy csodálatos harcos vámpír. Azt mondták mindíg, hogy a vámpíroknak nem lehetnek gyerekeik, mert sterilitásuk miatt képtelenek a gyermeknemzésre. Hát ha mégis képesek lettek volna a vámpírok Nicolas-nak és Lisbeth-nek bizony rengeteg gyermeke lett volna... Szinte minden második éjszaka tőlük zengett az egész Hegy... Egy napon Lisbeth nagy bátran kiállt a pallókra Arra ellen. De kikapott, csúnyám megverték amitől olyan helyen kezdett vérezni amit senki nem értett. A gyógyítók órákig vizsgálgatták Lisbeth-et, Nicolas tűkön ült már mire végre végeztek. Megállapították az állítólagos lehetetlent. Lisbeth, elvetélt. Mindenkinek leesett az álla, de Nicolas sírt. Odament Arra-hoz és kihívta a pallókra. Megverte és megalázta - a vámpírok között elsőként - Arra Salils-t. Megbosszulta gyermeke halálát, bár tudta, hogy nem tehetett róla igazán, hiszen nem tudtak róla. Mjad Larten elhagyta a hegyet, mindenki nagy bánatára 1950-ben.

Dn.Sn. 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 11
Heti: 40
Havi: 20
Össz.: 25 078

Látogatottság növelés
Oldal: 1028-1999
NICOLAS CHUTHER - © 2008 - 2024 - nicolas-chuther.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »